HISTORIE

U BEVINDT ZICH NU OP DEZE PAGINA:

ZIE OOK:

In 1987 organiseerden de heren A. Caenen en P. von Schwartzenberg voor het eerst met Hemelvaart een picknick toertocht voor oldtimers en classic-cars in Limburg. Vanwege het grote succes werd dit initiatief de daarop volgende jaren herhaald. En ieder jaar verschenen er aan de start meer deelnemers. In 1994 reden maar liefst 135 voertuigen mee. Deze groeiende belangstelling was voor de initiatief nemers de drijfveer om een automobiel club op te richten. In de eerste plaats om meer structuur te geven aan de organisatie van de picknick toertocht en verder het plan om meerdere aktiviteiten op te zetten.De oprichting van de Oldtimer en Classic Car Club Heel werd een feit op 26 januari 1995, tijdens een vergadering in Panheel ten huize van de huidige voorzitter. Het bestuur werd gevormd en de taken waren als volgt verdeeld: Guus Caenen (voorzitter),Wim Meijs (secretaris/ledenadministratie/redactie clubblad), Wim Smeets & Jacques Parren (technische commissie), Harry Meijs, Jan Kessels en Ben Wennink vormden samen de evenementen commissie. Paul von Schwartzenberg adviseur.


De club heeft intussen een ledenbestand van 330. De leden zijn hoofdzakelijk woonachtig in Nederlands- en Belgisch Limburg, Noord-Brabant en Duitsland. Meer dan 45 automerken zijn momenteel in de club vertegenwoordigd.

Ambulance projekt 1996

Bestuursleden en leden van de OCCC Heel hebben hun medewerking verleend aan de restauratie van de klassieke Mercedes Benz ambulance uit 1963 ten behoeve van het medisch verpleegkundig museum "de Zuilengalerie" van het St. Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Deze Mercedes ambulance heeft tot 1978 dienst gedaan bij ziekenvervoerder Jonkman in Harlingen (Friesland). Daarna kwam de ambulance in het bezit van een verzamelaar van klassieke auto's, welke hem in 1996 te koop aanbood. De restauratie is binnen 3 maanden gerealiseerd.

De ambulance heeft tot 2007 deel uit gemaakt van deze collectie, maar is in verband met nieuwbouwplannen van het ziekenhuis overgenomen door een particuliere vezamelaar. Tot slot wat technische gegevens over de ambulance: Het is een Mercedes Benz 190D uit 1963 met 4 cylinders en totale cylinderinhoud van 1897 cc.

Interclassics 1999 MECC Maastricht

De belangrijkste doelstelling van de club werd het in stand houden en rijden met oude automobielen, niet merken specifiek.

De voorwaarde werd gesteld dat leden in het bezit moesten zijn van een automobiel welke gebouwd is voor 1 januari 1996..

De club staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Limburg Noord als vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en is

aangesloten bij de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (Fehac).

Stand van de Oldtimer en Classic Car Club Heel tijdens Interclassics Maastricht '99. De stand was gebaseerd op het thema: "Op weg naar toen". De vormgeving van de stand werd met de 1ste prijs beloond.

Website online 2000

Vanaf mei 2000 is OCCC Heel niet alleen bekend in Heel en omstreken maar vanuit de hele wereld te vinden. Op dat moment werd namelijk de eerste versie van de eigen clubwebsite online gezet.In mei 2006 werd de website bekroond met een golden award voor het nieuwe ontwerp. Deze award werd toegekend door een onafhankelijke website recensent.

Internationale Toertocht 2007

 

Op zondag 12 augustus organiseerden vier oldtimerclubs een internationale estafette toertocht voor oldtimers en classic cars. Voor het eerst in het bestaan van deze algemene merkenclubs werd in dit verband zo'n toertocht georganiseerd.

De organiserende clubs waren:

* O.T.V. Someren

* Maaseiker Oldtimerclub (B)

* Old Cars Rustiek Lanaken (B)

* Oldtimer en Classic Car Club Heel

Deelnemers konden een keuze maken uit 3 startplaatsen en tevens kiezen voor een korte (75 km) of lange route (100 km, 135 km of 185 km). Er kon gestart worden in Lanaken (B), Maaseik (B) en Someren. De organisatie streefde er naar om de deelnemers gelijkmatig over de startplaatsen te verdelen.

In de route waren halteplaatsen opgenomen waar de deelnemers hun startkaart konden laten afstempelen en even hun benen konden strekken. Na de middag begaven uiteindelijk alle equipes zich op weg naar de finish in Heel, waar op de terreinen van Zorginstelling Stichting Daelzicht de dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn en een tombola met vele mooie prijzen. Ieder deelnemend equipe ontving een prachtige full color rallyplaat en een ritpresent. Aan deze toertocht namen 230 equipes deel en was zeker een succes te noemen.

FEHAC goedgekeurd taxatierapport 2008

Met ingang van 1 juli 2008 mag de Oldtimer en Classic Car Club Heel het predikaat FEHAC goedgekeurd taxatierapport voeren. De taxaties worden verricht conform de richtlijnen van de FEHAC. Uiteraard dienen de voertuigen in het bezit te zijn van de leden van OCCC Heel en tenminste 25 jaar oud te zijn.

 

Inlichtingen: Wim Smeets, bestuurslid : 0475-572659